Резбарењето кожа станува нов бизарен тренд (фото+видео)

Сподели со своите пријатели

Последниот бизарен тренд помеѓу мајсторите за тетовирање е резбарењето кожа, т.н. скарификација.

Loading...

rezbarenje-koze-skalpelom-foto-instagram-1449671685-800713

Овој болен и бизарен процес вклучува отстранување на кожата и месото со скалпел по претходно исртан шаблон.

1

Кога раната ќе зарасне, лузната останува како тетоважа.

2

Мајсторот за модификување на телото, Јан Брењак е пионир во овој нов тренд, кој тој го анрекува „графички портрет на кожата“.

4

Loading...

Јан фотографиите ги поставува на социјалните мрежи, за да го прикаже дизајнот, вклучувајќи и портрети, черепи и асиметрични шари.

6

Тој има над 15 илјади следбеници на Инстаграм и често го оспоруваат, додека тој сепак тврди дека неговата работа не е ништо полоша од пластична операција на нос или затегнување на лицето.

5

Негова специјалност исто така е и пресечување на јазикот на половина, како и реконструкцијата на ушната школка.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.