Ретрограден Марс во 2023: Како да се преживее полесно?

Сподели со своите пријатели

Во астрологијата има нешто ретроградно, што се однесува на движење на небесно тело во орбита во спротивна насока.

Loading...

Ако го набљудувате процесот од страна, тогаш се создава илузија дека планетата се „враќа“, односно се движи наназад.

Со Марс, ова се случува на секои неколку години.

Ретроградноста на Марс започна на 30 октомври 2022 година и трае до 8 јануари 2023 година.

А што да очекуваме во последниот дел од ретроградната прошетка на оваа планета?

Ретрограден Марс во 2023 година

Традиционално, црвената планета е одговорна за активност, самоувереност, конфликти за да се постигне целта.

А кога ќе почне да „забавува“, тоа доведува до пасивност, стагнација во бизнисот и недостаток на енергија.

Овој период не може да се нарече лесен. Повеќето луѓе ќе почувствуваат дефект во сите сегменти за време на ретроградноста на планетата.

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Хороскоп за вторник, 1 февруари

Конфликти, недоразбирања, разни пречки, мешања, па дури и трауми можат да влезат во нашите животи.

Кога ретроградниот Марс е закана, а кога не?

Ретроградниот Марс ќе ги „фрли“ проблемите од сите луѓе. Се зависи од тоа колку беа успешни септември и октомври 2022 година за вас.

Во тој временски период планетата почна да влегува во првата јамка.

Доколку септември и октомври поминаа во знакот на победи, достигнувања или пријатно затишје, не треба да се плашите од влијанието на ретроградноста, бидејќи Марс ќе ги „испегла“ степените во кои бил во првите два месеци од есента.

Напротив, доколку по крајот на летото се соочите со сериозни проблеми, најверојатно, за време на ретроградноста на планетата, тие повторно ќе се активираат или ќе донесат негативни последици.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Хороскоп за вторник, 1 февруари

Бидете подготвени да се вратите во времето или да ги решите работите што се затворени.

Пресметајте ги вашите силни страни, бидејќи блиската иднина ќе биде обележана со преработка или обиди да ги решите проблемите со кои сте се соочиле претходно.

За да го намалите негативното влијание на Марс врз вашиот живот, се препорачува да ги следите следниве правила:

Loading...

Вклучете се во градењето односи со луѓето околу вас преку преговори и компромиси;

Ослободете го вашиот личен и работен простор од ѓубре што ја краде енергијата што веќе ни недостасува;

Завршете ја целата незавршена работа;

Адекватно третирајте ја секоја добиена информација, избегнувајќи груби проценки и груби постапки.

Следејќи ги горенаведените едноставни препораки, можете мирно и без непотребни конфликти да го поминете периодот на ретрограден Марс.

Што не треба да правите за време на ретрограден Марс?

Не предизвикувајте конфликти и скандали, бидејќи за време на ретрограден Марс тие можат да траат со години;

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Хороскоп за вторник, 1 февруари

Земете долги патувања или одете на службени патувања;

Да избрзувате со одредени настани или да донесувате сериозни одлуки во вашиот личен живот.

Loading...

Однапред размислете за стратегијата на вашите постапки и запомнете дека сега не е време за самоувереност, грубост и грубост.

Ретроградниот Марс само ќе ја влоши постоечката состојба, ќе му даде хроничен карактер.

Слично на тоа, вреди да се работи со работи кои за време на движењето на планетите изгледаат како да се замрзнати и не се движат од мртва точка.

Земете го здраво за готово и не правете ништо непромислено за да го забрзате процесот, бидејќи најверојатно ќе има контраефект.