Ретко која жена знае дека мажите ова навистина ги возбудува: Не сакаат да ви признаат, а многу е логично!

Сподели со своите пријатели

Дали знаете колку ерогени зони имаат мажите?

Loading...

Ајде да го скратиме вашиот преглед – нивниот број е непознат.

Да, секако дека сите можеме да ги наведеме класичните, но треба да знаете дека ги има навистина многу, а понекогаш тоа е многу често индивидуална работа.

 

 

Како што објаснува медицината, некои делови од телото се почувствителни на сексуална стимулација од другите, но кои се клучните тајни места што се предизвикувач за најголема возбуда кај мажите?

Покрај заедничките, сите добро ги познаваме, како што се вратот и лобусите на ушите, има и некои делови од телото за кои веројатно не сте знаеле дека можат да бидат ерогени зони.

Loading...

Важен дел од еротската мапа се колената, кои се предизвикувач на сексуална возбуда и кај мажите и кај жените, иако, интересно, тие ги немаат потребните нервни завршетоци. Кај мажите, делот над чашката на коленото е особено чувствителен, а бакнежот на ова место делува брзо и силно, додека дури и нежниот допир во таа област може да предизвика свиткување на коленото.

 

 

Од друга страна, многу нервни завршетоци може да се најдат во долниот дел на стомакот, па затоа бакнежот во овој дел од телото е секогаш добра идеја. Покрај тоа, иако ушниот лобус е често нешто што им паѓа на ум, мажите исто така реагираат добро на галење и грицкање на ушниот лобус.

Едно од главните „тајни места“ е мозокот. Имено, тој е во состојба да замисли што е незамисливо за многумина и толку многу ја возбудува личноста што може да доживее големо задоволство поради самата помисла на некоја ситуација. Затоа понекогаш е доволно да му шепнете желба или намера во увото и човекот ќе реагира бурно, а телото верно ќе го следи.

Последниот дел од телото што веројатно не би се сетиле веднаш се стапалата, а доволна е сензуална масажа, дури и ако не ги разбирате правилните техники, за да се случи она што ви е на ум.

 

Loading...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *