Решете се од инсектите во домот со помош на овие намирници

Сподели со своите пријатели

Кажете збогум на хемијата и дозволете решавање од инсектите по природен пат. Решенија нудат следните намирници.

Лимон

Пресечете го оваа овошје на парче и со тоа истријте ги сите рамки на прозорците, аглите на собата и ѕидовите. Бубачките и инсектите и останатите штеточини не се имуни на киселиот вкус и мирис.

Масло од домашно нане

Ова моќно масло е најдобро за користење како спреј. Ако имате флашичка, наполнете ја со оваа делотворна течност и напрскајте просторија како и места од каде штеточините доаѓаат.

Оцет

Оцетот е многу делотворна намирница во решавање на наездата на инсектите. Како има и дезинфекционо дејство, оцетот може да се нанесе на било која површина. Инсектите нема да навлегуваат на места кои се третирани на оваа намирница.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.