Ременски за ЦИВИЛ говори за наводните манипулации со социјална помош (видео)

Сподели со своите пријатели

Новата министерка за труд и социјална политика Фросина Ременски, во интервју за Центарот за слобода ЦИВИЛ, зборува за состојбата во Центрите за социјална заштита, за намалувањето на невработеноста и за „разликата“ од 160,000 лица во „статистиките“ на државните институции, за состојбата во која 50% од средствата за исплата на пензии се дотација од Буџетот.

Ременски за ЦИВИЛ проговори и за манипулациите со корисниците на социјалната заштита и со социјално ранливите категории воопшто, како и за унапредување на социјалниот дијалог, со вклучување на сите засегнати страни во колективното договарање, а не само на репрезентативните синдикални организации.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.