Рекација на човек кој по 24 години повторно го виде светот во боја (видео)

Сподели со своите пријатели

Џозеф Ромеро поради болеста како седумгодишно момче ја изгубил способноста да ги види сите бои. Цели 24 години подоцна сопругата му купила очила и му ги „вратила“ боите.

Loading...

„ ЕnChroma“ очилата се релативно популарни во САД меѓу они луѓе кои се целосно или делимично далтониси. Затоа интернетот е преплавен со дирливи реакции на луѓето кои боите ги гледаат за прв пат или после неколку години.

Тие за многумина се уште се прескапи па засега не можат да си ги приуштат сите, но веројатно ќе дојде денот кога нема да биде така.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.