РЕЦЕПТ: Полнети пиперки со туна

Сподели со своите пријатели

Важно е да се нагласи дека треба да се јаде помалку за време на постот. Заетоа ви пренесува една идеја за посен ручек или мезе за некоја прослава. Рецепт за пиперки полнети со туна!

Потребни состојки:

Loading...

4 бабури,

1 конзерва туна,

2 зрели домати (може и доматно пире),

1 помал компир,

средина од едно парче леб,

1 поголема главица кромид,

2-3 чешниња лук,

1/2 корен од целер,

Loading...

1/2 чаша масло,

оригано,

бибер,

сол

Подготовка:

Исечете ги капаците од пиперките и отстранете го семето и жилите. Измешајте леб, ситно исецкан кромид и лук, излупени и исечени домати, целер, туна и зачини.

Промешајте за да добиете соединета смеса и полнете ги пиперките со неа.

Затворените ги пиперките со парче компир, ставете во огноотпорна тава, посипете со масло и вода и испечете во рерната.

Ова јадење може да се користи и како тополо и ладно предјадење.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *