Реакција на далтонисти кога ќе почнаат да гледаат во боја (видео)

Сподели со своите пријатели

Браќата Џејсон и Џејс уште од раѓање биле далтонисти, што значи дека нивните очи гледале само црно-бел свет. Иако тоа не влијаело на нивното секојдневно фунцкионирање, овие момчиња биле ускратени за многу убавини кои не можеле да ги гледаат за разлика од луѓето со нормален вид.

Компанијата „ЕнКрома“ креирала очила кои овозможуваат далтонистите конечно да го видат светот во боја. Џејсон и Џејс ги испробале сите очила, додека нивниот брат  и родителите ја снимале реакцијата.

Резултатот е крајно емотивно и дирливо видео кое нема да ве остави рамнодушни.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.