Работата во канцеларија води до алкохолизам!

Сподели со своите пријатели

Работата во затворен простор има негативен ефект по здравјето на организмот. Многу од луѓето не можат да се справат со работата и започнуваат да развиваат различни аномалии кои делуваат негативно на телото и предизвикуваат разни болести.

Статистиката сочи дека се повеќе се зголемува бројот на луѓето кои работат во канцеларија и кои бараат медицинска помош, за да го преодолеат стресот и напрегнатоста на нервниот систем.

Конфликтите на работното место го намалуваат имунитетот и го зголемуваат ризикот од алкохолизам. Многу истражувања ја докажуваат врската меѓу стресот и постојаните болки во грбот, проблемите со срцето, главоболката и дијабетот. Работата во канцеларија го зголемува ризикот од пушење, пиење на алкохол или дури наркотици, велат тие.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.