Работа која секојдневно ја користиме, а е повалкана и од ВЦ школката

Сподели со своите пријатели

Веќе е докажано дека тоалетната школка не е најчистата место во нашиот дом и дека кујнскиот сунѓер и мобилниот телефон имаат повеќе бактерии, но никој не размислува за женските чанти.

Размислете кога последен пат, или дали некогаш воопшто, сте ја пребришале чантата што ја носите со себе секој ден за да одите на кое било место.

Loading...

Имајќи ги предвид сите работи што ги носите внатре, но и тоа што никогаш не ги чистите, торбите се сметаат за најнечисти предмети.

Една британска фирма спроведе студија која открила дека повеќето жени никогаш не ја чистат внатрешноста на чантата, а некои велат дека е повалкана и од ВЦ школката.

Совети за чистење:

Испразнете ја торбата целосно, свртете ја на другата страна, исфрлете ги сите трошки и остатоци што се насобрале на дното, а потоа избришете ја со крпа што претходно сте ја испрскале со асепсол.

Избришете ги кожните делови од чантата со сува крпа и избришете ги рачките со крпа што е испрскана со асепсол за дезинфекција.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *