Путин: Руската економија се опоравува во голем број сектори

Сподели со своите пријатели

Руската економија започна да се опоравува во голем број сектори, изјави денеска рускиот претседател Владимир Путин на состанокот за економски прашања.

Loading...

– Навистина, гледаме закрепнување во голем број сектори“, рече Путин, наведувајќи ја како пример динамиката на производството штое приближно до нивото од минатата година во август-септември, објави агенцијата ТАСС.

Тој рече дека е слична состојбата и со сообраќајот на железнички товар, при што домашните испораки бележат благ пораст.

– Сепак, економијата сè уште не е свртена кон одржлив долгорочен раст, заклучи Путин.

Пандорка Арсовска-Гацова


Leave a Reply