Путин: Не смее да се дозволи раздор во руското општество

Сподели со своите пријатели

Рускиот претседател Владимир Путин укажа на важноста на борбата против обидите да се создаде раздор во руското општество и да се поттикне етничка и верска омраза.

Loading...

Рускиот лидер испрати честитка по повод 30-годишнината на Федералната служба за надзор во областа на комуникациите, информатичките технологии и масовните комуникации на Русија (Роскомнадзор).

„Ситуацијата во светот е сè уште сложена, старите опстојуваат и се појавуваат нови предизвици. Во такви услови, потребно е не само брзо да се реагира на ризиците кои се појавуваат, туку и да се дејствува провокативно, да се воведат перспективни пристапи кои ќе придонесат за широка примена на напредните електронски технологии во областа на државната администрација, здравството и образованието. Се разбира, под посебна, постојана контрола мора да бидат задачите за спротивставување на екстремистичката идеологија, обидите да се подели нашето општество, да се поттикне етничка и верска омраза“, се вели во телеграмата на Путин, објавена на веб-страницата на Кремљ.

Тој потсети дека фокусот на „Роскомнадзор“ секогаш е на клучните прашања за информацискиот суверенитет на Русија, стабилноста и безбедноста на комуникациските мрежи и доверливата заштита на личните податоци на граѓаните.

Затоа, во сегашните услови, важна е одговорната и координирана работа на вработените во „Роскомнадзор“.