Првото пиво во лименка било продадено во 1935 година и се отворало со клуч

Сподели со своите пријатели

Првите конзервирани пива се продадени во 1935 година, а на овој ден пивопијците се охрабруваат да уживаат во својот омилен пијалок од пакувањето во лименки. Во првата лименка имало нешто повеќе од 100 милилитри пиво, а била толку тешка што се отворала со клуч и брзо станала популарно.

Loading...

 

 

Денес, пивото е широко распространето ширум светот, а се повеќе луѓе се одлучуваат за занаетчиско пиво, кое некои го нарекуваат уметност. Конзервираното пиво е одлично за производителите бидејќи имаат поголема површина за украсување на амбалажата, а одлично е и тоа што постои можност за речиси бескрајно рециклирање. Затоа, на овој ден пробајте некое ново интересно пиво. По можност од лименка.