Проверете колку луѓе во светот го носат вашето презиме

Сподели со своите пријатели

Доколку некогаш сте се запрашале што значи вашето презиме и колку луѓе во светот го користат сега можете одговорт на тоа да го пронајете на интернет.

Loading...

На порталот Forebears можете да видите колку луѓе во светот го носат вашето презиме, но и да дознаете како тие луѓе се движеле по светот.

Најпопуларното презиме на светот доаѓа од Кина, па така благодарение на популацијата на оваа земја дури 76,5 милиони луѓе го носат презимето Ванг.

Креаторите на порталот наведуваат дека статистиката не е 100% прецизна, но може да ви понуди интересни и корисни податоци.


Leave a Reply