Проверете дали сте зависник од се*с: Овие работи ве откриваат и морате да ги третирате

Сподели со своите пријатели

Ако практикувате ризичен секс или трошите премногу пари на тоа, ова може да бидат скоро сигурни сигнали дека сте зависник од секс.

Loading...

Ако се препознаете, побарајте совет од психолог!

Д-р Пем Спар направил тест заснован на тоа кога можете да откриете дали вашите сексуални навики се надвор од „нормалниот“ опсег, и ако е така, тогаш треба да побарате помош од психолог.

 

 

Ако се сеќавате на Саманта од познатата серија „Сексот и градот“, повеќето (сите) работи од оваа листа се однесуваат на неа. Тестирај се!

Дали користите секс како оружје? Кога сте во врска го користите сексот како оружје за љубомора или тоа е единствениот начин да ја одбраните вашата врска. Имате секс со некого само за да ја повредите другата личност и да ја направите љубоморна.

Loading...

Дали сексот ви помага да ги ублажите негативните чувства? Сексот е одличен кога сте под стрес. Сепак, на сексот гледате како на единствен лек и начин да се опуштите за момент и да заборавите на сè. За вас, сексот е начин да избегате од суровата реалност.

Дали сексот ви помага да се чувствувате живи? Кога сте под обвинение за страст, сфаќате дека вреди да се живее. Сепак, по оргазмот, сè се врати во нормала. За вас, сексот е како дрога, која ви ги дава единствените моменти на задоволство. Единствената смисла на животот е вашиот оргазам.

 

 

Дали сакате ризичен секс? Кога имате секс со странец без кондом. Кога го правите тоа на места што не треба. Кога сте толку опседнати што не размислувате за рационални околности и опасности.

Дали го криете вашиот сексуален живот од пријателите? Освен ако не сте Саманта, па сакате да зборувате за тоа, веројатно се срамите да зборувате за тоа што правите и како се однесувате кога станува збор за вашиот сексуален живот. Ако зборувате, дадете само некои детали, и не затоа што ви е непријатно да разговарате за секс со таа личност, туку затоа што сметате дека тоа што го правите не е правилно.

Дали трошат повеќе пари отколку што имате вие? Подготвени сте да го дадете последниот денар за секс. Ова не се мисли само на проституција, туку кога сте подготвени да одите на скапа вечера или да купите скап подарок, направете се што е потребно за да имате секс, а тоа ве чини многу финансиски.

Loading...

 

 

Ако се препознаете во овие реченици, побарајте помош од терапевт или искрен пријател, бидејќи сексуалната зависност е иста како и сè друго, а сексот за вас е бегство, а не уживање.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *