Пророштво на монасите од Тибет – еве што не чека по клучната 2015 година

Сподели со своите пријатели

Една од карактеристиките на тибетанската култура е склоноста кон употребата на духовните моќи како би се дошло до појасна слика за иднината. Така индијските туристи сведочеле на неверојатни предвидувања во тибетските манастири кои се под управа на кинеската влада.

Loading...

Тибетските монаси во таа прилика тврделе дека светските сили се движат кон уништување, но дека сепак и покрај тоа, светот нема да биде уништен.

Измеѓу сегашните големи сили кои владеат со светот ќе продолжат конфликтите и војувањата. Тероризмот и тајната војна ќе бидат главните проблеми. Тие предвидуваат дека во светот на политиката ќе се случи нешто баш околу 2015 година.

Во тој период светските сили ќе тежнеат кон меѓусебно уништување. Целиот свет ќе биде насочен во исчекување на оној најлошиот. Тешките политички маневри и преговори ќе имаат само мало напреднување. Во светот ќе започне да се стреми кон нуклеарна војна, како што тврдат будистичките монаси.

monasi-sa-tibeta-650x388

Натприродната духовна сила ќе се вплетка и да интервенира, а судбината на светот ќе биде спасена од самоуништување.

Монасите се насмејале за приказната дека НЛО се појавил над Индија и Кина, а тогаш рекле дека вонземјанските сили не набљудуваат. Човековиот род нема да биде во состојба да ја менува иднината во тој обем. Секој човеково суштество низ своето постоење и карма има можност да влијае на судбината, но да ја менува судбината на светот во тој обем нема да може.

Монасите, исто така споменувале дека по 2015 година, нашата моментална цивилизација ќе разбере дека крајните видици на науката и технологијата се во зоната на спиритуалното, а не во материјалната, физичка реалност.

Loading...

monah-sa-tibeta-650x433

По 2015 година, технологијата ќе се движи во сосема нов развоен правец. Луѓето ќе ја запознаат сржтта на спиритуалноста, односот измеѓу телото, умот и душата, реинкарнацијата и фактот дека сме поврзани со сите како дел од Бог.

Според нивните видувања за иднината, нашата планета е благословена, спасена е повеќе пати од било какви оштетувања, а за поголемиот дел од нив не сме ниту свесни.

Како нашата технологија ќе напредува, така ние ќе бидеме во можност дека тие духовни сили не спасувале цело ова време.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.