Професорка во борба против препишувањето на тестови: Ова досега не сте го виделе (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Студентите од колеџот во градот Легаспи, Филипини, биле замолени сами да направат покривка за глава за да ги спречат да ѕирнат во туѓите тестови.

Loading...

Учениците биле многу креативни, правејќи „капи“ од картон, кутии со јајца и други материјали.

 

 

Нивната професорка Мери Џој Мандан-Ортиз изјави за Би-Би-Си дека бара забавен начин да обезбеди „интегритет и чесност“ на часовите.

Професорката рече дека нејзината идеја е „ефикасна“.

 

Loading...

 

„Капите“ набрзо станаа вирален хит, инспирирајќи ги другите училишта и универзитети во другите делови на земјата да ги охрабрат своите ученици да дизајнираат сопствена покривка против мамење.