Проблеми со срцето, смислата за хумор: Што синовите наследуваат од своите татковци?

Сподели со своите пријатели

Ако таткото има потемни очи од мајката, многу е веројатно дека детето ќе ја „собере“ неговата боја.

Loading...

Полните усни главно се наследуваат од таткото, исто како и структурата и волуменот на косата.

Истражувањата покажуваат дека и чувството за хумор се наследува од гените на таткото.

Работи кои генетски ги наследуваме од родителите

Сепак, постои и ген кој секогаш се пренесува од татко на син и не е многу позитивен. Во прашање е зголемен ризик од срцев удар, до 50 проценти.

Ако таткото имал проблеми со срцето, скоро е сигурно дека ќе има и синот.

Исто така, науката покажува дека менталните нарушувања се наследуваат од таткото.