Природен феномен: Како се менува женското тело при породување (видео)

Сподели со своите пријатели

Раѓањето на дете е природен феномен кој со текот на еволуцијата се развил до совршенство. Раѓањето само по себе се одвива со природно регулирани чекори и започнува во моментот кога бебето ќе почне да дава знаци дека е време да излезе од мајчината утроба.

Loading...

Во следната снимка, погледнете како со анимација е прикажано раѓањето и поминување на бебето низ тесниот канал на матката, односно низ десет санитемтри отворена вагина.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.