Прифатено обвинението за терористичкиот акт во случајот „Диво насеље“

Сподели со своите пријатели

Одобрен е обвинителниот акт за тероризам и терористичка организација за случајот „Диво Насеље“ против 29-те обвинети терористи, соопштуваат од Основниот суд Скопје 1.

Loading...

Приговорите на обвинетите се отфрлени од страна на судот, од каде се уште нема точно прецизирано кога ќе се донесат судските пресуди.

Расправата за оценката на обвинителниот акт која се одржа на 7-ми декември кога со силно обезбедување на специјалните силибеа донесени 29-те обвинети, заврши со нивно изјаснување дека се невини и дека не се терости, туку дека само се бранеле од нападот на полицијата.

Инаку групата од 29-те терористина 9-ти и 10-ти мај годинава дојде до силен судир со силите на безбедноста кога загинаа неколку полициски службеници.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.