Преживеал пад на авион, шест пати ја измамил смртта, а освоил и лото (видео)

Сподели со своите пријатели

Смртта на овој човек не му може ништо. Овој Хрват има 85 години и е пензиониран професор по музика.

Loading...

Се вик Фране Селак, а приказната за неговиот чудесен живот ја снимил Discovery, а и сите светски медиуми. Тој секако не бил импресиониран, затоа што во животот имал многу поголеми предизвици. Ова е приказната за најсреќниот човек во светото, кој во песледните година дена го видел скоро целиот свет.

Неговата приказна почнува во зимата 1962 година, кога со воз од Дубровник кон Сараево кој исклизнал од шините ззавршил во заледена река. Додека многу патници загинале во несреќата, Фране со сркшено рамо допливал до брегот и се спасил.

Во 2014 година имал срцев удар поради кој одлежал 18 дена во болница. По некое чудо кога почнало да го стегнува во градите се наоѓал во близина на болницата.

За чуден може да се каже дека е целиот негов живот. Во видеото можете да видите анимација на целиот негов живот во стилот на  GTA V.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.