Пресушија реките во Кумановско (галерија)

Сподели со своите пријатели

Високите температури кои изминатите месец дена беа присутни на територијата на Република Македонија и недостаток од дожд ги пресушија речните корита на реките во регионот на Куманово.

Loading...

Нашата екипа забележа дека водостојот на реките е значително намален и се обидовме да побараме статистички податоци за висината на водата, како и споредба со минатата летна сезона.

Најпрвин податоците ги побаравме од Регионалниот центар за управување со кризи од каде ни рекоа дека не располагаат со такви информации и не препратија до Управата за хидрометеоролошки работи која работи во склоп на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, но од таму не добивме одговор на нашиот и-мејл.

Се надеваме дека вчерашните врнежи од дожд во одделни краеви на Република Македонија ќе допринесат да се нормализира водостојот на реките во Куманово.

[huge_it_gallery id=”128″]


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.