Прашања на кои никој не ги знае одговорите? Ги знаете ли можеби вие?

Сподели со своите пријатели

Прашања на кои никој не ги знае одговорите! Дали ги знаете можеби бие?

Loading...

Зошто модерните технологии, во исто време, произведуваат лименки за пиво кои не се распаѓаат во депонија за 100 години, и каросерии на автомобили што скапуваат за 5-6 години?

Ако женското пријателство не постои, а пријателството помеѓу маж и жена е невозможно, тогаш со кого треба да се дружи жената?

 

 

Зошто добар аргумент секогаш доаѓа на ум половина час по расправијата?

Како да заспиете без да ѕиркате во фрижидерот и телефонот?

Loading...

Зошто мачките предат?

Зошто, кога фрлате правоаголна тула во водата, кругови се расфрлаат низ водата?

Зошто белата нишка што ги поврзува новите чорапи е секогаш посилна од конецот од кој се направени чорапите?

Секој ја знае познатата скулптура на Роден „Мислителот“. Долго време се прашував: За што може да размислува гол човек?

 

 

Зошто сокот од лимон е направен од концентрат, а детергент за миење садови од вистински лимон?

Loading...

Зошто модерните технологии, во исто време, произведуваат лименки за пиво кои не се распаѓаат во депонија за 100 години, и каросерии на автомобили што скапуваат за 5-6 години?

Сигурно веќе сте слушнале за неуништливите црни кутии во авионите… па зошто целиот авион не се произведува од таков материјал?

Дали прво се будите или прво ги отворате очите?

Зошто тркалезна пица секогаш доаѓа во квадратна кутија?

Ако космосот е создаден од голема експлозија, што постоело пред тоа?

 

 

Loading...

Зошто луѓето секогаш посилно ги притискаат копчињата кога батериите во далечинскиот управувач се слаби?

Зошто спиете толку слатко преку ден, и зошто храната е повкусна ноќе?

Од каде толку прашина?