Познатиот знак од хотелските врати заминува во историјата

Сподели со своите пријатели

Ако една од милените работи ви е престој во хотелот, можноста да го поставите знакон „Не вознемирувај“ на вратите од собата, одлуката на три американски хотелски ланци нема да ви се допадне.

Тие одлучиле дека дошло време за укинување на тој знак, со огледдекамногу гости ни ден денес не сфаќаат дека хотелскоиот пероснал има право да влезе во собата без оглед на знакот, доколку се работи за безбедносни или други многу важни причини.

Хотелите кои се одлучиле на овој чекор се „Boyd Gaming“, „Wynn Resorts“ и „Hilton“ во Лас Вегас, а ќе им се придружат и четири хотели на Дизни.

Хотелите „Хилтон“ досега на пример имаа политика според која би реагирале со влегување во соба ако знакот „Не вознемирувај“ стои на вратата подолго од 24часа.

Зошто американските хотели немаат соба со број 420?

Loading...

Инаку, вообичаена хотелска пракса е собата да биде прегледана барем еднаш дневно, за да се установи дека се е во ред со гостите, но и да се провери состојбата на хотелската соба.

Гостите одлуката не ја примиле со воодушевување, па изразиле свое несогласување окарактеризирајќи ги новите мерки како нарушување на приватноста.

Сепак, хотелите не се сложуваат со тоа, туку тврдат дека и досега секогаш имале исти права што се однесува до влегувањето во собата, а на овој начин само сакаат да го подигнат нивото на безбедност.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.