Пожари во две куќи и еден автомобил во Куманово

Сподели со своите пријатели

Кумановските пожарникари изминатото деноноќие имале полни раце работа, интервенирајќи во три одвоени случаи, од кои два во пожари во семејна куќа и еден запален автомобил.

Loading...

Првата интервенција била на опожарен патнички автомобил во населбата Бедиње, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Во период од 22:40 до 23:20 часот (завчерачетворица пожарникари интервенирале со едно противпожарно возило.

Причината за избувнување на огнот била неисправна електрична инсталација.

– Втората интервенција била на опожарена плинска боца во семејна куќа на улицата „Др. Рибар“. Во период од 15:45 до 16:00 часот . интервенирале петмина пожарникари .

Според информациите, нема предизвикано поголема материјална штета.

Трета интервенција била на опожарена семејна куќа во населбата Средорек.

Во период од 18:20 до 19:45 часот интервенирале 5 пожарникари со едно возило.

Loading...

Причина за пожарот како и висина на материјалната штета допрва ке се утврдува.

Никола Ивановски


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *