Пожар зафатил дел од поранешниот хотел „Куба“

Сподели со своите пријатели

Напуштен објект на поранешниот хотел „Куба“ вчера бил зафатен од пламени јазици околу 18:25 часот, информираат од Регионалниот центар за  упарвување со кризи.

На локалитетот „Стара бања“, каде се лоцирани рушевините, веднаш се упатиле припадниците на Територијалната противпожарна единица, со едно возило и петмина пожарникари и во 19:35 часот го ликвидирале огнот.

Причините за избувнување на огнот, како и висината на настанатата материјална штета засега се непознати.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.