Повеќе од половина жени ги привлекуваат ќелави мажи, покажа студијата!

Сподели со своите пријатели

Губењето на косата ќе влијае на сите порано или подоцна, без оглед колку се грижиме за косата. Луѓето честопати мислат дека поради ова тие повеќе не се привлечни. Сепак, најновото истражување го докажува спротивното. Скоро половина од анкетираните жени сметаат дека ќелавите мажи се привлечни, а ќелавите глави воопшто не им пречат.

Loading...

Кога ги гледаме нашите омилени филмски херои кои глумат груби мажи на дело, како што се Џејсон Статам или Рок, не им наоѓаме влакно на главата. И покрај тоа, илјадници жени се воодушевени кога ги гледаат.

 

 

Здравствено советување на Superdrug Online Doctor’s Health одлучи да разгледа како жените ги гледаат ќелави мажи и дали ќелавоста на главата има тенденција да ги одбие или привлече. Според истражувањето, до 42% од жените сметаат дека ќелавите мажи се привлечни. Тоа е еден процент повеќе отколку што мажите се гледаат себеси.

Жителите на Соединетите држави и Велика Британија учествуваа во истражувањето. Сепак, одговорите значително се разликуваат меѓу двете земји. Додека 58% од американските испитаници сметаат дека ќелавоста е привлечна, само 28% од Британците се согласуваат дека ќелавите мажи се привлечни. Тие не се идентификуваат со ќелавост, и покрај фактот дека еден од најшармантните ќелави актери потекнува од нивната земја.

 

Loading...

 

Сепак, според повеќето испитаници, изгледот не е најважен во проценката на привлечноста на партнерот. Иако 36% и 32% од британските и американските испитаници сметаат дека изгледот е важен, пронајдени се многу поважни карактеристики. Меѓу луѓето имало личност, сексуална привлечност, здравје и локација. Образованието, физичката подготвеност, политичките мислења, професијата и приходот исто така беа на топ 10 листи за најважните фактори при изборот на партнер.

Принцот Вилијам неодамна беше прогласен за најсекси ќелав човек на светот. 38-годишниот член на кралското семејство е опишан како секси до 17,6 милиони пати на различни блогови и страници пронајдени преку пребарувањата на Гугл.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *