Потребна итна помош за малиот Кирил кој боледува од тумор на мозокот

Сподели со своите пријатели

Единаесетмесечниот Кирил има потреба од наша помош за да ја победи тешката болест, односно туморот на мозокот – Rhabdomyosarcoma, што е редок вид на карцином во примарниот мозок.

Единецот на неговите родители Горан и Марија има потреба од лекување во Тел Авив, Израел, каде врз него треба да се изврши операција на примарниот мозок. Третманот чини околу 80.000 долари.

humanitarnaakcija022

Сите кои можат да помогнат нека донираат на денарската сметка – Кирил Митрески: 370006305464561 при Еуростандард банка АД Скопје, или нека го завртат телефонскиот број 070 143 153 со што преку Македонски телеком се донираат 100 денари.

Преземено од Охрид Прес.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.