Поставени новогодишните тезги на плоштадот пред Домот на култура (фото)

Сподели со своите пријатели

На плоштадот пред Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ поставен е импровизиран пазар со новогодишни тезги во пресрет на празниците.

Loading...

DSC_0021

На тезгите можат да се најдат најразлични производи, од честитки, новогодишни украси елки и светилки, со што допринесуваат за развој на новогодишниот дух во градот.

DSC_0022

Општина Куманово има издадено 25 фунционални тезги кои можат да се земат под закуп до 31-ви декември. Од таму велат дека дивите тезгаџии кои тука ќе постават свои тезги ќе бидат гонети од инспекцијата. Тезгите се во сопственост на општина Куманово.

DSC_0025


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.