Последното племе канибали за кое никој не знаел дека постои (фото)

Сподели со своите пријатели

Првите документирани контанти со тој народ се случил во март 1974 година. Антрополозите веруваат дека племињата кои имале контакт со надворешниот свет повеќе не јадат човечко месо.

 

Loading...

 

Фотографот Ерик Басега забележал единствен призор на племето чии жтели во 1974 година не знаеле дека постојат други луѓе. Фотографиите прикажуваат луѓе во импресивно високи куќи на дрва, ловци, мајки кои ги носат децата на грб во мрежи обвиткани околу главите.

Короваи народот брои околу 3.000 луѓе и според последните извештаи пратикува канибализам.

Антрополозите, меѓутоа веруваат дека племињата кои имале контакт со надворешниот свет престанале да јадат човечко место. Басега тоа племе го поседил во 2000 година, но неговите фотографии неодамна се појавија во светот.

Експедицијата во март 1974 година ја предводеле антрополозите и географи од Универзитетот во Денвер.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.