26.08.2019 14:18

Посетители на зоолошка градина со нокти изгравирале имиња на грб на носорог (ФОТО)

Facebook Twitter Google+

Носорози се загрозени животински видови за кои научниците и љубителите на животните се борат да преживеат.

Додека од една страна имаме добри луѓе, од друга страна има и такви што нè изненадуваат со својата глупост. Поточно, во средата, посетителите во француската зоолошка градина направиле нешто лудо. Тие ги испишале своите имиња на грбот од 35-годишниот носорог.

loading...

Зоолошката градина Палмира им дозволува на своите посетители да бидат близу и да ги галат животните. Зоолошката градина тврди дека имињата на задниот дел на животното биле брзо отстранети со четка и дека нема видливи повреди затоа што биле исечени на нечистотија и мртва кожа.

Додаваат и дека ќе го засилат своето осигурување за да ги заштитат животните од вакви ситуации.

Од организацијата ПЕТА исто така велат дека ова е чисто зло и дека сторителите им го изгравирале иметово кожата на оваа животно и дека е суровост што треба да се казни.

Франс Прес напиша дека нема да се изрекуваат законски казни за сторителите.


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments