Поранешна наркоманка објави шокантни фотографии за да ја подигне свеста кај другите!

Сподели со своите пријатели

Ова е приказна за мајка која, како би помогнала на другите, објавила свои фотографии на Фејсбук во деликатна состојба по конзумирање на дрога.

Се работи за Мелисa Ли Матос, која смета дека така ќе му покаже на светот колку е сето тоа лошо и погубно.

Вторат апричина за ваквото нејзино поставување е за да на своите пријатели, исто така наркомани им сугерира да не користат дрога, затоа што ќе завршат како неа. Но, пред се Мелисa смета дека светот мора да ги види овие работи, неважно за причината.

Loading...

Ова оди надвор од границите кои моите зборови можат да ги опишат. Далеку посурово, ве молам да прочитате и да споделите со другите – напишала Мелиса, а еве за кои фотографии станува збор.

Ќе ви се заледи крвта во вените. За жал, ова навистина е состојба на една жена на која помошта и е многу потребна и која сугерира на другите никогаш да не дојдат до таков стадиум.

Вака изгледав секојдневно со години. Таква ме гледаже мажот, така и моите ќерки. Моето семејство и пријатели, сите тие ме гледаа ваква, а јас само во ретки прилики излегував од дома. Бев болна и умирав. Бев на самото дно од кое мислев дека нема да се подгнам. Не знаев за живот без конзумирање дрога, сакав само да умрам, а не сфаќав дека едвај сум жива.

Мелиса вели дека е „чиста“ една година и пет месеци, а се занимава со слободно пишување од ваков тип и работи како социјален советник во Центарот за опоравување.

Ако моментално сте активни и зависи, погледнете ги овие фотографии. Фотографии од мојата мртва мајка. жена наркоманка која го мина животот ноќе на подот во бањата. жена кој секој цент го трошеше на доп и забораваше дека има деца. Жена која мислеше дека нема никогаш да го пронајде патот, а тогаш сепак го пронајде.

На фотографијата можете да ја видите Мелис некогаш и сега, а луѓето кои ја знаат нејзината приказна имаат само пофали зборови за оваа жена. Оние кои ја следат и оставаат коментари со честити, каде пишуваат дека е храбра.

Голема работа е некој својата таква несреќа и срамота да ја објави за да на другит еим помогне и да се обиде да им сугерира да го пронајдат вистинскиот пат.

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.