Поради оваа фотографија за еден ден примил повеќе од илјада закани (фото)

Сподели со своите пријатели

Мажот чиј камионет се појавува во едно џихадистичко видео поднесе тужба против трговец со автомобили во Тексас затоа што неговото возило го продал без да го симне логото и телефеонскиот број од неговата фирма, што како што вели тој, му го уништило животот.

Loading...

Возилото се појавува во џихадистичко видео снимено во ноември 2014 година, а фотографијата од возилото завршила на Твитер.

Мар Оберхолтзер објаснува дека неговото возило го менувал за нов модел во откромбри 2013 година, така да сам тргнал да го симнува логото, но продавачот му рекол дека би можел да ја уништи бојата на возилото и дека тие имаат подобро средство за отстранување.

За фотографијата известена била неговата секретарка на 17-ти ноември 2014 година. До ден денес, неговата канцеларија која се занимава со водоводни работи, како и тој лично примиле илјадници телефонски позиви, се наведува во тужбата.

Повиците, вели марк, во голема мерка биле вознемирувачки со држеле голем број на закани сонасилство, уништување на имотот, повредување па дури и смрт. Неговата секретарка се исплашила од доаѓањето во канцеларијата, тој бил во страв за себе и за своето семејство.

Затоа семејството на девет дека го одвел во друг град за да избегнат непријателски напади. Тоа време го искористил за да стапи во контакт со продавачот на автомобили за да разговараат за новонастанатата ситација, но тој му рекол дека никогаш не допрел или испратил камионет во Далас.

Извештајот за движењето на возлитото покажало дека е проаддено на аукција во Тексас во ноември 2013 година, а потоа од Хаустон испратено во Турција следниот месец.

Поради огромната меедиска привлачностнеговиот живот стана хаотичен, а посетил и ФБИ и Министерството за домашна безбедноста чии главни агенти се дел од заштитата.

Loading...

Година дека по објавување на фотографијата, Марк прима заканувачки телефонски повици, а поради измамите, грубото невнимание, нарушувањ ена приватност и залажување со трговија од продавачот на автомобилот бара 1 милион евра.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.