Поради невремe: Дванаесет села во кумановско се уште немаат струја

Сподели со своите пријатели

Како што јавува Регионалниот центар за управување со кризи, поради невремето кое го зафати регионот на Куманово, без електрична енергија останаа повеќе села и приградски населби.

Loading...

Според претпоследниот извештај на ЕВН, без електрична енергија беа нас. Ајдучка чешма, селата Тромеѓа, Бајловце,Дренак, Черкези, Ропаљце, Љубодраг, Ново Село, Умин Дол, Војник, Старо Нагоричане, Пелинце, Драгоманце, Стрновац, Опае и Лопате.

Дефектите во некои села се отстранети, но селата Табановце, Горно и Долно Коњари, Сопот, Караула Сопот, Опае, Лопате, Старо Нагоричане, Ропаљце, Љубодраг, Ново Село и Умин дол се се` уште без електрична енергија.

 

 

Leave a Reply