Поради нејзиното име Фејсбук и го суспендираше профилот

Сподели со своите пријатели

Софтверскиот инжинер Исис Анчали се пожалила дека компанијата „Фејсбук“ и го суспендирала профилот поради нејзиното име.

Loading...

Јас помагам во правењето софтвери. – пишува во пораката која Исис ја држи на фотографијата поставена на социјалните мрежи.

Фејсбук мисли дека сум терорист. Очигледното испраќање на скриншот од мојот пасош не беше доволно да ми го реактивираат профилот – вели девојката од Сан Франциско, која таму работи како софтверски инжинер.

Исис вдели дека се сомнева дека профилот и е соспендиран поради совпаѓањето на нејзиното име и името на исламската држава.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.