Полиграф ја издал неговата тајна во емисија, па извршил самоубиство (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Британската телевизиска мрежа ITV во средна престана да го емитива своето ток-шоу, по самоубиство на маж кој во истата гостувал неколку денови пред да си го одземе животот.

Loading...

Емисиајта престанала да се прикажува уште во вторник по смртта на Стив Дајмонд (63), поради што мрежата се најде на цел на критика, па дури и од врвот на владата.

– Со оглед на тежината на неодамнешните настани, одлучивме да го прекинеме емитувањето на емисијата на Џереми Кајл, рекла во средна извршната директорка на телевизијата Каролин Макал.

https://youtu.be/HUB4R913tWs

„The Sun“ пишува дека Стив Дајмон починал поради предозирање со мрофиум, а неговото тело десет дена по учеството во емисијата која требала да се прикажува во понелник, го пронашол сопственикот на станот во кој живеат.

Поранешната девојка на Дајмонд, Џејн Калахан објаснила дека раскинале откако тој гостувал во емисијата и паднал на детекторот за лаги кога требало да потврди дека никогаш не ја изневерил.

Пред смртта Дајмон и испратил порака во која и рекол дека не може да живее без неа, раскажува таа и додала дека Дајмонд бил депресивен.

– Овој случај многу загрижува. Телевизските и продукциски куќи се одговорни за општественото насилство и мирот на гледачите на нивните програми, истакнал портпаролот на бритнаската премиерка.

Телевизиската мрежа веќе претходно се нашла на насловните страни на весниците пос мртта на двајца поранешни учесници во шоуто „Love Island“ кога биле пронајдено обесени.

Loading...

Шоуто на Џереми кајл имало „верна публика и екипа која работела четиринаесет години, но дошол моментот да се отстрани од програмата“, рекла уредничката Макал и додала дека „персоналот на ITV е во мислите со семејството и пријателите на Стив Дајмонд“.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *