Полицискиот час е контрапродуктивен, велат германски експерти

Сподели со своите пријатели

Германскиот експерт за аеросоли Герхард Шоич верува дека полицискиот час, од епидемиолошка гледна точка, е контрапродуктивен.

Loading...

Шоич за телевизијата WDR изјави дека планираните федерални мерки, кои вклучуваат полициски час од 21 до 5 часот наутро, не се добри.

Поранешниот претседател на Меѓународното друштво за истражување на аеросоли, истакна дека ова ги принудува само граѓаните на затворени простори, кои се помалку безбедни од епидемиолошка гледна точка.

 

 

„Ако воведеме полициски час, тогаш им предлагаме на граѓаните – внимавајте, надвор е опасно. Сепак, случајот е токму спротивното “, подвлече тој.

Шоич посочува дека е поопасно ако граѓаните поминуваат повеќе време во затворени простории.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *