Полицаец скокнал во ледена река и спасил 12 годишно девојче од сигурна смрт (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Денис Кузмин, полицаец во градот Псков на северот на Русија, преку ноќ станал херој на руските медиуми, бидејќи скокнал во студената река „Псков“ и спасил дванаесетгодишно девојче кое скокнало од мостот.

Loading...

Кога скокнала од мостот, девојката повикала помош. Еден од очевидците повикал полиција, која испратила патрола, во која бил и Денис Кузмин.

Според руските медиуми, тој на својот колега му го дал појасот  со пиштол, го соблекол горниот дел од униформата и скокнал во студената река. Наскоро еден случаен минувач скокнал по него со цел да му помогне.

Мала група минувачи се собрале и му помогале на полицаецот да ја извлече девојката од реката до брегот.

Наскоро, други патроли и помошта на Хирна пристигнале на местото на настанот, кои се грижеле за девојчето.

Мотивот зошто девојката одлучила да скокне од мостот не е познат.

 

Loading...