Поговорки за мажите кои само жените би можеле да ги измислат

Сподели со своите пријатели

Сите сме запознаени со богатството на поговорките, но овој пат ви пренесуваме некои најинтересни за мажите. Поговорки за мажите кои само жените би можеле да ги измислат.

– Кога мажот би можел да биде и убав и интелигентен во исто време би бил женско.

Loading...

– Ако одгледуваш маж, го одгледуваш само него, ако одгледуваш жена го одгледуваш целото семејство.

– Не се занесувај дека нешто можеш да промениш кај мажот, освен ако носи пелени.

– Мажот прави куќа, а жената дом.

12 руски народни поговорки: „Додека парите зборуваат, вистината молчи“

– Мажот се познава во три случаи – во јадењето, богатството и во пијанството.

– Зборот „утре“ е измислен за деца и неодлучни мажи.

– На бесен пес и пијан маж секогаш треба да му се тргнете од патот.

– Единствена жена која секоја ноќ знае каде е нејзиниот маж е вдовицата.

Loading...

– И најглупавата жена може да го направи секој маж паметен, но со будала може да управува само многу паметна жена.

– Жените пред ударот на судбината се превиткуваат, а мажите кршат.

– Такви се мажите, најмногу им завидуваат само на оние на кои најмногу им долгуваат.

– Што рекол Бог кога го создал човекот? Можам јас и подобро.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *