Поевтино е да живеете во Македонија, отколку во Сирија и Бангладеш (фото)

Сподели со своите пријатели

„Movehub“ е меѓунардона компанија која ги олеснува преселбите во странство, а сега има направено неверојатна инфографика на која се гледа кои се најевтините, а кои најскапите места за живот на целиот свет.

Loading...

Знаеме дека живтото е скап, посебно во „ветените земји“ од Запад кон каде секој ден врват илјадници мигранти во потрага по подобар живот. Најскапо место за живеење во светото е Швајцарија, што до некаде е општо познат факт. Но, колку чини живеењето во другите држави.

Веднаш зад Швајцарија се наоѓаат Норвешка, Венецуела, Исланд и Данска и тоа е најскапата петорка во светот, а во листата најскапи нема ниту една држава од регионот.

najskapo

Но, затоа во листата на најевтини места за живеење во светот се наоѓа Македонија, верувале или не. Најевтина држава за живот во светот е Индија, додека Македонија се наоѓа веднаш по Египет, но зад Сирија, Бангладеш, Колумбија, Индонезија, Грузија, Мароко и Филипини.

najevtini

Во продолжение проследете ја целокупната инфографика по континенти.

Movehub-Troskovi-zivota

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.