22.01.2020 12:46

Почна монтажа на кровна конструкција на спортска сала во Куманово (ФОТО)

Facebook Twitter Google+

Почна поставувањето на  кровна конструкција на  училишна спортска сала која се гради во близина на кумановското средно училиште „Наце Буѓони“.

Изградбата на спортската сала е инвестиција на Владата која се реализира преку Министерството за образование и наука со поддршка на општина Куманово.

Loading...

-После 60 години средно техничкото училиште „Наце Буѓони” во Куманово ќе добие нова училишна спортска сала благодарејќи на МОН и општината. Во тек е монтажа на покривната конструкција на објектот- објави градоначалникот Максим Димитриевски.

Општината, претходно, издаде и градежна дозвола за изградба на салата .

Изминатиов период во Куманово со средствата на Владата беа изградени и пуштени во употреба  две спортски сали, во средното стручно училиште „Перо Наков“, каде наставата се изведува на албански наставен јазик како и спортската сала  во основното „Јероним де Рада“ во кумановското село Черкези.

Текст: МИА


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments