ПОБИЗАРНО НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ: За овие секс закони сигурно не сте слушнале

Сподели со своите пријатели

Сведоци сме на некои чудни закони кои постојат и кај нас, но што е со оние кои важеле пред неколку стотици години или пред неколку децении, а денес се застарени?

Ви претставуваме краток преглед на најбизарните секс закони ширум светот.

Loading...

1. Ако жена во Авганистан добие на мажот да му пружи сексуално задоволство, тој има право да и ја ускрати водата и храната. Исто така, има право да ја силува, а доколку тоа го направи, тоа не е кривично дело.

2. Казна за мастурбација во Индонезија е декапитација (обезглавување, постпка која доведува до мозочна смрт).

3. Вашингтон ги прогласил илегални сите сексуални пози, освен мисионерската.

4. Во Минесота на маите им е забренет сексуален однос со жива риба.

5. Гологради продавачки се забранети во англиски Ливерпул, освен во продавници кои продаваат тропски риби.

6. Во Хонгконг, жена која го фатила мажот со љубовница може да го убие, но притоа мора да ги користи своите раце. Од друга страна, љубовницата може да ја убие со било што.

7. Во боливиски Санта Круз, незаконит е секс со жена и нејзината ќерка истовремено.

8. Во Квинленд жената не смее истовремено да носи лакирани обувки и здолниште, затоа што мажот во нив може да го види одразот на нејзините интимни делови.

Loading...

9. Во Лос Аџелес, Калифорнија, мажот може да ја претепа својата жена со кожен ремен, но единствено ако тој е пократок од 5,1 сантиметри.

10. Во Висконстин мажите не смеат да пукаат од пишток додека нивните партнерки постигнуваат сексуален врв.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *