По ова видео никогаш повеќе нема да оставите шише вода во автомобилот (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Во овие топли летни денови сме бомбардирани со совети за внесување доволно течности во организмот. Честопати носиме шише со вода каде и да одиме, а понекогаш го забораваме во автомобилот, целосно несвесни дека со тоа можеме да предизвикаме пожар.

Loading...

Имено, силната на сончева светлина која минува низ шише со вода како низ лупа, може да го запали седиштето во автомобилот. Фејсбук страницата “Пожарникари – Тие се нашите херои“ предупреди на оваа опасност со споделување на видео кое покажува како пожар во автомобил може да предизвика обично пластично шише вода.