По драматичната ноќ – на Табановце мирно и без проблеми со задржување на бегалците

Сподели со своите пријатели

Откако во саботата навечер на Табановце се најдоа рекордни 4000 бегалци транспортирани во една ноќ од граничниот појас кај Гевгелија, во текот на вчерашниот ден, бегалците беа пречекувани и испраќани на српската страна без проблем, известуваат граѓанските активисти.

Loading...

Во текот на вчерашниот ден, бегалците од Гевгелија пристигнуваа со воз, но и со автобуси и такси превоз, и откако им беше понудена храна и вода од страна на невладините организации, истите заминуваа кон српска страна.

Граѓанските активсти јавуваат за мирна ноќ на преминот Табановце. Иако беше најавувано присуство на АРМ и ЕБР, на преминот на северната страна не беше забележано нивно присуство.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.