Пијат таен напиток, па потоа го повраќаат и така се лечат од наркоманија (видео)

Сподели со своите пријатели

Храмот Ват Трамкрабок, сместе во планините северно од Бакок се смета за последно уточиште за зависниците од хероин. Во него будистичките понаси пружаат рехабилитација која не можете да ја добиете никаде во западниот свет, а третманот ги лечи зависниците.

Loading...

Стив (25) од Перт дал отказ и се пријавил за терапија во овој храм во кој за недела дена со повраќање си го спасил животот.

– Мојот живот пред посетета на овој храм беше исполнет со вина, лаги, измами, зависоности и се што оди со користењето на мет. Жената ме фати додека се дрогирав една недела. Ме шокираше нејзиниот поглед исполнет со страв. Тогаш ми ја зема раката и ми рече да и ја дадам дрогата. Рече дека ќе ми помогне и дека ќе биде покрај мене без оглед на се. Во едната рака ја држав дрогата, во другата нејзината рака. Тогаш ја донесов одлуката дека ќе престанам со дрогирање – вели Австралијанецот Стив, чија сопруга феднаш контактирала со фамилијата на Тајланд и тоа бил неговиот пат кон лекувањето.

Околу 100.000 зависници се лечиле во овој храм кој пред 50 години ги отворил своите врата за оние на кои помошта им е потребна. Поголемиот дел од зависниците, според зборовите на свештеникот се излечиле.

monasi-manastir-povracanje-odvikavanje-foto-profimedia-2

Програмот вклучува медитација и топли купки, но и коктел кој содржи повеќе од 100 билни состојки и они кои доаѓаат тука на лечење мора да го пијат овој пијалок пет дена без прекини.

Коктелот ги тера на повраќање недела дена, а за оние кои немаат други опции, овој напиток е неопходен. Третманот во овој храм е бесплатен, додека на пример во Америка тоа би чинело околу 30.000 долари.

Лечењето од зависност од дрога тукае повеќе како психичка детоксикација, но тоа е само 5% од лечењето, останатите 95% е ментално повлекување од „затворот“ во кој овие луѓе се наоѓаат – вели свештеникот од храмот.

Повеќе за тертманот кој досега дал многу позитивни резултати погледнете во видеото со кликнување тука, и размислете добро доколку се пронајдете.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.