Пијалак што треба да го избегнувате поради здравјето на срцето

Сподели со своите пријатели

На прво место е румот помешан со Кока-Кола. Докторката Лиза Јанг додаде дека всушност секој алкохолен пијалок во комбинација со сода е нездрав за срцето.

Loading...

Една неодамнешна студија покажа дека оние кои редовно пијат газирани пијалоци имаат зголемен ризик од срцеви заболувања и мозочен удар. Во комбинација со алкохол, овие пијалоци можат да бидат фатални.

Друг пијалок што треба да се избегнува е пина колада.

„Се прави со рум, сок од ананас и кокосово млеко, кои се богати со шеќер и заситени масти“, вели д-р Јанг.

Заситените масти го зголемуваат нивото на ЛДЛ, односно лошиот холестерол, што доведува до компликации на срцето.

Друг пијалок кој е нездрав е ладен чај наречен долг остров бидејќи е пијалок полн со шеќер и калории.

„Содржи алкохол, сируп, кока-кола и уште неколку слатко-кисели состојки кои лошо делуваат на срцето“, вели таа.

Ледениот чај во комбинација со алкохол е вкусен и ќе ве опие многу побрзо од повеќето коктели, но бидете внимателни бидејќи вишокот шеќер и алкохол сепак не се добра идеја.

Loading...