Пет причини зошто вашето дете треба да тренира карате

Сподели со своите пријатели

Тренирањето карате има голем бенефит за физичкото и ментално здравје на детето.

Разни истражувања ги утврдиле поволностите од тренирањето карате кај децата.

Loading...

1.Каратето ја зголемува самодисциплината и самоконтролата кај детето

2.Каратето ја зголемува концетрацијата кај детето

3.Тренирањето карате го формира правилниот физички развој

4.Каратето ги подобрува моторичките способности кај децата

5.Ја развива самодовербата кај децата од најмала возраст

Доколку се уште размислувате на кој спорт да го запишете вашето дете, бидете сигурни дека каратето е добар избор.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *