Пет евра за килограм мед – 40% повисоки цени

Сподели со своите пријатели

Македонските пчелари годинава ја зголемија цената на медот за 40 %. Една тегла мед се продава по 350 денари или 5 евра.

Loading...

Пчеларите од земјава кои овие два дена се во Штип велат дека причините за зголемувањето на цената е недостатокот на овој производ на пазарот, зголемените цени на останатите производи, но и новиот начин на производство на мед согласно законските прописи.

Причините за се помалку мед на пазарот се се повисоките температури, кои влијаат на пчелите и нивниот принос.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.