Пензионерите од МЗ ”Гоце Делчев” отворија центар за дневен престој (видео)

Сподели со своите пријатели

Пензионерите од огранокот „Гоце Делчев“ при ЗП Куманово, вчера  го официјализираа отварањето на нов „Центар за дневен престој на пензионерите“ – во народот популарно познат како „Клуб“ – „Гоце Делчев“.

Loading...

12291234_431621270378374_1702264594620372474_o

Со отварањето на центарот за дневен престој, пензионерите кои живеат во овој дел од градот ќе имаат свое катче каде што ќе можат да поминуваат време, вели Зора Ивановска, претседател на огранокот.

Денес – 21.11.15 – „Собор на Свети архангел Михаил“, меѓу народот попознат како Аранѓел или Аранѓеловден. Црквата го опр…

Posted by Zdruzenie Na Penzioneri Kumanovo on Saturday, 21 November 2015

Пензионерите, со оро. читање поезија и песна, но и разни слатки колачиња кои беа подготвени од жените пензионери и со турнир во шах помеѓу ограноците „Гоце Делчев“ и гостите од огранокот „Тоде Мендол“ , на денот кога православните верници го чествуваа името на свети Архангел Михаил го отворија своето долгоочекувано катче за забава и разонода. 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.