ПЕКОЛ ИЛИ РАЈ? Овој преубав остров крие мрачна тајна од која ќе се наежите (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Торесовиот проток е широк околу 150 километри, многу плиток (околу 50 метри), а ја дели Австралија од меланезискиот остров Нова Гвинеја и го поврзува Арафурското и Коралното море, односно Индискиот и Тихиот океан.

Островот од кој никој не се вратил жив (видео)

Во внатрешноста на протокот се наоѓаат неколку големи и стотина мали острови на кои „никнале“ луксузни хотели, вили и други пропратни содржини кои ги мамат туристите на луксузен одмор.

Островот кој половина година припаѓа на една, а втората половина на друга држава (видео)

Loading...

Но, овој тропски рај крие мрачна тајна. Островјаните живеат во страв од моќна црна магија, која, како што веруваат, ги оспеднува токму нив.

https://youtu.be/0dhRlJ16zTk

Лекарските амбуланти се преполни со поединци кои дошле во контакт со таа црна магија. Локалците тврдат дека таа веќе со генерации се пренесува со убивање на роднини, а за неколку семејства се зборува дека тоа и го направиле, пренесува „Sun“.

Морничава приказна за островот на оргии во Европа на кој владее секс и смрт

Се верува дека некои објекти на островот се проколнати и дека жителите се во опасност ако дојдат во контакт со нив. Мораат постојано да бидат внимателни, да внимаваат што прават и со кого се дружат, за да на себе не ја навлечат клетвата.

Жителите на островот Мари, црната магија ја нарекуваат „пурипури“. Веруваат дека на островот делуваат силите на доброто и злото, а поради фактот дека живеат во постојан страв тешко е да ги наговорите да зборуваат за опасноста која демне. За да се заштитат, своите домови и автомобили ги украсуваат со шишиња вода.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *